Side 2 af 3

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: tirs maj 22, 2012 23:55 pm
af Polarbjørn
Long time no news......

Mit problem løste sig selv - da fejlen simpelthen blev "væk" :!:
Det troede jeg i al fald i et par måneder til den kom igen for en tid siden :cry:

Har så håbet på at lykken stod mig bi og at den ville forsvinde igen nu her da vognen står for sit 6-års syn - men nej lampen lyste stædigt hver gang bilen blev startet - øv.

14.000 + moms og montage for en ny "DEM" boks er godt nok en sjat at betale for en lille blikæske som vejer maks 300 gr afmonteret.

Ifm mit første "nødråb" til VOLVOSNAK om sagen fik jeg kontakt til Klågem - og sendte ham en ny PM om han havde et råd......

Han var frisk og vi fik "blikæsken" afmonteret og kigget efter med lup :?: - så meget fin ud - ingen korrosion, ingen olielækage fra sensorer (trykvagt) kun en svag raslen som var der nogle "sandkorn" indeni.......

What to do nu - bestille en boks som værkstedet mente - eller "engineere" videre.
Valgte det sidste - kunne ikke tabe noget andet end lidt tid......

Klågem kendte én som "kunne" elektronik og ville kigge på blikæsken i weekenden hvor der skulle en dåseåbner på den.
Startede dog med at checke "hvad" der kom ud af signaler (strøm) fra dåsen til en oliepumpe som sidder lige nedenunder. :idea:
Jo ganske rigtigt kom der 13,5V et kort øjeblik fra start og til fejlmelding bliver sat - så falder det til lidt over 0 (spøgelsesstrøm kaldte han det vist nok ....)

Nå så, - rigge et batteri til for at se om pumpen kunne køre med direkte fødning :?:
Nope, - ingen reaktion - Klågem havde doktor stetoskopet på ( = lang skruetrækker :lol: )

Tænke tænke :? - kan det så være pumpen i stedet for DEM-boksen :!:

Tja, valgte i hvert fald at lade blikæsken sidde og fik bestilt en ny pumpe, og filter samt ny olie - da det jo ville løbe af systemet.
For en sikkerheds skyld også en trykvagt.

Kørte så igen idag op til Klågem - for at få slagtet pumpen :evil:
Krævede så lige at kardan blev løsnet for at flange på diff. kunne trækkes af - ellers kunne pumpe ikke demonteres.
Det var forudset og en ny pakdåse indkøbt også :wink:

Skrue, skrue, og vupti så var pumpen ude - så fin ud, næsten som ny - og olien heller ikke slem, kun let farvet ikke direkte sort og "føltes" rimeligt ren.
Mærkeligt med den pumpe - nå men død var den jo - så "kappen" kom af så man kunne se el-motoren.
Nå-da-da- lidt olie kom der ud af samlingerne og virkede generelt fedtet - så det var sikkert en pakning (o-ring) på akslen som havde lækket og taget livet af den.

Filterskift nu da der var bedre plads med pumpe ude - det så heller ikke slemt ud.
Påfyldningsskrue ud så der kom luft til det sidste olie at løbe ud.
I med ny pumpe - skifte pakdåsen på diff for en sikkerheds skyld nu da den var indkøbt - fylde med olie.

Slette fejlkoder (DEM 0006 - BCM 0095)

Starte - hurra - pumpe kører - ingen fejlmelding :D :D :D :D

Prøvekørsel - success - gruset sprøjter nu igen op fra baghjulene når der er bid :lol: :lol: :lol: :lol:

Hvad kan man så lære af dette :?:

Man skal lytte til hvad kloge mennesker siger (på Volvosnak :D ) og ikke bare punge ud fordi et værksted har koblet komputer til ens bil.
Der er for mange derude som kun kan skifte de dele som fejlkoderne siger - uden at tænke tingene igennem.

Nuvel - der er jo selvfølgelig heller ingen som vil betale en mekaniker på et værksted for at gå i tænketank ........
....... men, hvis jeg havde lyttet til mit værksted og skiftet "blikæsken" først - havde det sikkert lydt sådan : Desværre din pumpe er også defekt - det bliver lige ekstra 3.500 + moms og montage for den oveni.

Det betyder nu at jeg lige har "fundet" pengene til sommerferien 8) - da jeg vel reelt har sparet 14.000 + moms og montage til en DEM boks.

Stor tak til Klågem for hans vid - og assistance.

Han skiller sikkert pumpen ad for at se hvad der var galt ....... :P (han kan slet ikke la' være...)

PS - Har forøvrigt en helt ny sensor (trykvagt) til salg nu - fik ikke brug for den :mrgreen:

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: ons maj 23, 2012 2:12 am
af Claus
Hej
Det er dejligt at høre at der er ildsjæle som brænder for vores fælles interesse.

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: ons maj 23, 2012 8:01 am
af Ulrik Friis
Succeshistorier ka' vi ik' få nok af. Keep them coming! Vi kipper med flaget for Klågem!

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: ons maj 23, 2012 22:17 pm
af Klågem
Jeg Takker for de fine ord Polarbjørn.
Jeg sætter lige nogle billeder ind så alle kan se hvad problemet va. Og ja. Jeg har splittet pumpen ad. Jeg kunne ikke lade væ´r :roll:
Billede
På dette foto har jeg taget hætten af pumpen, og kunne tydelig se at den var vædet i olie.
Billede
Her ser man toppen af elmotoren. Og der ses det at støv og olie er blandet sammen med kontaktfladerne.
Billede
Filteret på pumpen er afmonteret. Bemærk hvor rent det er.
Billede
Her ses tandhjulspumpen som heller ikke fejler noget.
Billede
Pumpehuset
Billede
Elmotoren med aksel til pumpen.
Billede
Pakdåsen som er skyld i det hele.
Billede
Og her er elmotoren indvendig.
Billede
Og endnu et indvendig fra.

Jeg syntes godt nok at det er rystende at et værksted kan bonge PB for gennemmåling af ledninger og så bare sige at styreboksen til 4-hjulstrækket er defekt. Hvis de bare havde læst lidt på lektien og kigget i Vadis ville de kunne måle at der kom strøm ud af styreboksen. Og at pumpen fik strøm uden at køre.

Jeg må da indrømme at jeg er lidt stolt over at kunne lave PB´s bil uden at ruinere ham.
Lidt kongelig må man vel have lov at være. :lol:

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: ons maj 23, 2012 23:05 pm
af johqui
Godt gået og godt arbejde. Det var meget værdifulde informationer.

Jeg skal ved næste service have efterset og målt min styreboks (Antiskridsikring - service påkrævet, fejlkode DEM-000B forkert værdi i olietryk "Öldruck ferhlerhaft Wert"
og BCM-0095 kommunikation mellem styringsenheder, kommunikationsproblemer med DEM "Kommunikation zwischen Steureungseinheiten, Kommunikationsprobleme mit DEM. Værkstedet mener, at det kan være boksen eller bare en løs forbindelse. De vil gerne have bilen et par timer, så jeg håber, at de gør deres arbejde ordentligt. Men nu ved jeg jo heldigvis det med pumpen.
Johnny

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: ons maj 23, 2012 23:21 pm
af Klågem
johqui skrev:Godt gået og godt arbejde. Det var meget værdifulde informationer.

Jeg skal ved næste service have efterset og målt min styreboks (Antiskridsikring - service påkrævet, fejlkode DEM-000B forkert værdi i olietryk "Öldruck ferhlerhaft Wert"
og BCM-0095 kommunikation mellem styringsenheder, kommunikationsproblemer med DEM "Kommunikation zwischen Steureungseinheiten, Kommunikationsprobleme mit DEM. Værkstedet mener, at det kan være boksen eller bare en løs forbindelse. De vil gerne have bilen et par timer, så jeg håber, at de gør deres arbejde ordentligt. Men nu ved jeg jo heldigvis det med pumpen.
Johnny

Pumpen kan du hurtigt selv kontrollere.
Du piller stikket af på styreboksen under bilen. Og sætter 12V til pumpen. Så skal den køre. Gør den ikke det. Så er det en ny pumpe.
Lavt olietryk kan være et stoppet filter. Der sidder 2. Et på pumpen som man kan vaske. Og så sidder der et papirfilter inde i koblingen. Det sidder lige over pumpen. Ellers kan det være din trykventil som ikke virker. Den har PB en helt ny af som han vil sælge. Det tager ca. 10 min. at skifte trykventilen

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: ons maj 23, 2012 23:37 pm
af johqui
Tak for info :)
Johnny

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: tors maj 24, 2012 10:51 am
af oakey
Jeg kan kun sige som Johnny: Godt gået Klågem.
Hvad var det koksgrå snask i fandt ved kommutatoren i pumpen og hvor kom det fra?
En dårlig pakning, eller?

oakey

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: tors maj 24, 2012 17:36 pm
af Polarbjørn
JA - nogen gange betaler det sig at være skeptisk og en smule stædig :lol:

Det sorte snask må jo være en blanding af det meget tynde AOC olie og så støv fra de meget slidte kul i el-motoren - det ene kul ser ud til at være helt væk på Klågem's billede.

Man må huske på at jeg har kørt et års tid med en pumpe som har været on-off i funktion (hvis man skal tro på fejlmelding).

Nu har jeg snakket med flere af mine campingvenner her i de par dage som er gået siden rep. - og én "mindede" mig om en gang for endnu længere tid siden hvor jeg holdt i en lavning med CV bagpå og hvor forhjulene bare spandt rundt i det regnvåde græs.

Dengang troede jeg bare det var fordi DSTC ikke var koblet ud - og for ikke at ødelægge mandens plænegræs yderligere så kom der en Toyota LC og kørte CV på plads.
Fik nemlig ingen meldinger om fejl dengang - og som skrevet så har fejlen også periodevis i mellemtiden været væk - så måske der har været on-off på pumpen i snart to år :shock:

Med alt det sorte "snask" indeni må det være læææænge siden el-motoren har virket.

God pinse til alle - jeg skal ud og pakke CV op til i morgen ..................

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: tors maj 24, 2012 23:22 pm
af Klågem
oakey skrev:Jeg kan kun sige som Johnny: Godt gået Klågem.
Hvad var det koksgrå snask i fandt ved kommutatoren i pumpen og hvor kom det fra?
En dårlig pakning, eller?

oakey

grunden til at det hele var sovset ind var pakdåsen i pumpehuset på billede 5 og 7 der var utæt. så er olien rendt ind i el motoren og har virket som bindemiddel for støv fra kul. det er så alt det slam som man kan se på de andre billeder.

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: tors maj 24, 2012 23:44 pm
af Nomac
Respekt og hatten af for klågem!

Godt gået :)

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: søn feb 16, 2014 0:34 am
af johqui
Lige en opdatering herfra, da jeg nu er sikker på, at mit problem også er løst. En lidt sen opdatering, men jeg måtte lige vente til jeg havde været nede i Alperne, før jeg var helt sikker,
Jeg havde også problemer med jævnlige frakoblinger og fejlmelding af awd og mit værksted kunne ikke nøjagtigt lokalisere fejlen. De skiftede et par sensorer, men det hjalp ikke.
Efter at Klågem havde fundet og afhjulpet fejlen hos Polarbjørn, bad jeg simpelthen mit værksted om at skifte både hydraulikpumpen, filtret og olien, hvilket de så gjorde. Det var også først der, at værkstedet fandt ud af, at der kunne skiftes olie i pumpen. De indrømmede ærligt, at de ikke havde ret store erfaringer i reparationer i awd.
Nu har jeg kørt i over et halvt år uden den nævnte fejlmelding og lige været i Alperne og kørt opad på lange og stejle glatte veje i 3 kvarter i træk uden frakobling og fejlmelding af awd, så nu tør jeg godt sige, at problemet er løst.
Jeg kunne muligvis have nøjes med at få skiftet olien og filtret. Men det ville koste lang tid, og hvis det så ikke havde hjulpet, skulle de derind igen.
Så Klågem har en kasse øl til gode. Jeg kommer ind imellem til Nordjylland.
Johnny

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: søn feb 16, 2014 10:57 am
af Klågem
johqui skrev:Lige en opdatering herfra, da jeg nu er sikker på, at mit problem også er løst. En lidt sen opdatering, men jeg måtte lige vente til jeg havde været nede i Alperne, før jeg var helt sikker,
Jeg havde også problemer med jævnlige frakoblinger og fejlmelding af awd og mit værksted kunne ikke nøjagtigt lokalisere fejlen. De skiftede et par sensorer, men det hjalp ikke.
Efter at Klågem havde fundet og afhjulpet fejlen hos Polarbjørn, bad jeg simpelthen mit værksted om at skifte både hydraulikpumpen, filtret og olien, hvilket de så gjorde. Det var også først der, at værkstedet fandt ud af, at der kunne skiftes olie i pumpen. De indrømmede ærligt, at de ikke havde ret store erfaringer i reparationer i awd.
Nu har jeg kørt i over et halvt år uden den nævnte fejlmelding og lige været i Alperne og kørt opad på lange og stejle glatte veje i 3 kvarter i træk uden frakobling og fejlmelding af awd, så nu tør jeg godt sige, at problemet er løst.
Jeg kunne muligvis have nøjes med at få skiftet olien og filtret. Men det ville koste lang tid, og hvis det så ikke havde hjulpet, skulle de derind igen.
Så Klågem har en kasse øl til gode. Jeg kommer ind imellem til Nordjylland.
Johnny

Godt at høre at du også er sluppet af med dit problem.
Du er så hjertelig velkommen.
Jeg har altid kaffe på kanden ;-)

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: søn feb 16, 2014 12:06 pm
af Pede66
Dejlig tråd at læse.
Folk der hjælper hinanden.
:-)

Mvh Pede

Re: Antiskridsikring - service påkrævet ! ***Problem løst***

Indlæg: tirs apr 26, 2016 11:57 am
af volvoc30
Hej
Jeg har netop modtaget denne meddelse på min kones Volvo C30 1,6 benzin fra 2007 kørt 93.350 kilometer.
Er der en der har et bud på hvad det kan være på denne? Tænker det der tidligere er skrevet om her på siden er på AWD modeller.