940 '98 Periodisk ABS fejl

Styretøj, bremser og sikkerhed - herunder hjul.

Redaktører: Anders_H, Hr. SmåSur, Kristian

940 '98 Periodisk ABS fejl

Indlægaf Volvo4life » man okt 16, 2017 20:12 pm

940'eren har fået en periodisk ABS fejl. Lampen lyser ved start nogle gange. Den tænder ikke under kørsel.

Min fejlkode læser er forsvundet så skal igang med loddekolben for at lave en ny efter ferien.

Nogle der har erfaringer med ABSen på 900 serien?
Har kørt Volvo 8V, 10V, 12V, 16V, 20V og 24V
Farve 417 - hvad ellers...
Brugeravatar
Volvo4life
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 1882
Tilmeldt: lør mar 04, 2006 0:44 am
Geografisk sted: København

Re: 940 '98 Periodisk ABS fejl

Indlægaf Volvo4life » tirs jan 16, 2018 21:44 pm

Fik endelig bygget min fejlkodelæser.

Får 1-5-1 som er manglende signal eller kortsluttet, fra venstre forhjulssensor.

Den sætter fejl når bilen startes engang imellem. I øjeblikket er det ofte når det er koldt. Har den holdt varmt plejer der ikke være fejl.

Nogen der har erfaring med stik som plejer at drille eller om det er den måde en sensor dør på?
Har kørt Volvo 8V, 10V, 12V, 16V, 20V og 24V
Farve 417 - hvad ellers...
Brugeravatar
Volvo4life
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 1882
Tilmeldt: lør mar 04, 2006 0:44 am
Geografisk sted: København

Re: 940 '98 Periodisk ABS fejl

Indlægaf V70-Roskilde » fre jan 19, 2018 0:18 am

Har oplevet det samme med en S40. Skiftede sensoren og så var problemet løst.
V70-Roskilde
Erfaren bruger
Erfaren bruger
 
Indlæg: 76
Tilmeldt: tors jun 22, 2017 22:26 pm

Re: 940 '98 Periodisk ABS fejl

Indlægaf Volvo4life » fre feb 16, 2018 22:24 pm

Ny sensor = problem løst.
Har kørt Volvo 8V, 10V, 12V, 16V, 20V og 24V
Farve 417 - hvad ellers...
Brugeravatar
Volvo4life
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 1882
Tilmeldt: lør mar 04, 2006 0:44 am
Geografisk sted: København

Re: 940 '98 Periodisk ABS fejl

Indlægaf trosoe » lør feb 17, 2018 9:26 am

Har haft en lignende fejl på min V70er.

Da jeg afmonterede ABS-sensoren viste det sig at puls-ringen var monteret for langt inde på træk akslen så den ikke centrerede midt for sensoren (kig ned gennem hullet oven fra). Jeg ved at problemet havde været der for den tidligere ejer, og at hans mekaniker havde hekset med problemet ;-(

Jeg monterende en ny puls-ring og udskiftende den u originale sensor med en frisk fra Volvo og så var problemet løst. Husk at checke at stik forbildelsen er lækker og tør.

Normalt køre ABS systemet en check-cyklus når bilen er begyndt at rulle, ved ca.10 km/t .. Sensoren er induktiv og skal så vidt jeg husker veksle mellem 14mA - 7mA når den "kigger" på tænderne, er der noget skidt eller hvis den ikke kan se hele ringen kommer den uden for sit drifts område og melder fejl.

Det er ikke sikkert at dit problem ligger her, men det var et bud og en erfaring ;-)

Mvh. Troels S
trosoe
Erfaren bruger
Erfaren bruger
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: tirs maj 31, 2011 19:33 pm
Geografisk sted: 4690 Haslev


Tilbage til Styretøj, Hjul og Bremser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst