'99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

El-systemet, instrumenter (herunder de mekaniske) - strøm og teknik.

Redaktører: Anders_H, Hr. SmåSur, Kristian

'99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf JesperSP » man feb 01, 2016 0:25 am

Min "-" knap og "on/off" switch virker som de skal på min fartpilot. Men "+" knappen og "resume" gør intet. Dvs. jeg kan starte fartpilot med "-" og skrue ned for hastigheden men ikke op.

Spørgsmålet er om det bare er "+" knappen der er gået, eller problemet kan ligge et andet sted?

Skal jeg starte med at købe en anden stilk :
Billede

eller er det muligt at Ohm'e min stilk igennem og se om det rent faktisk er knappen der er problemet?

/JesperSP
JesperSP
Moderat bruger
Moderat bruger
 
Indlæg: 31
Tilmeldt: man maj 25, 2015 15:03 pm

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf oakey » man feb 01, 2016 11:00 am

Hej Jesper,

Igen, - hvis din V70/1999 ligner min 850/1997.....
Se billederne nedenfor.

Spændingen til alle funktioner kommer ind på stilkens pin 1, grå/hvid, så da nogle funktioner fungerer er det ikke manglende spænding der er problemet.

Du kan gennemmåle stilkens funktioner hvis du har et multimeter.

Farvekoderne er:
SB Sort
GR Grå
W Hvid
R Rød
BN Brun
P Lyserød
BL Blå
GN Grøn
OR Orange
VO Violet

/oakey

Stilk.jpg
Stilk Tegning
Stilk.jpg (204.08 KiB) Vist 1682 gange


Stilk Diagram.jpg
Stilk Diagram
Stilk Diagram.jpg (382.93 KiB) Vist 1690 gange
Nu:
V70T aut. P26 2008
850T aut. st 1996
Før:
940T st 1998
850 st 1994 (brændte)
240 st 1988, 240 van 1981.
Ford Granada Van 1973, Renault 4L 1969, VW T2 1970, Morris Mascot 1970, Renault 4L 1962, - alle rustet op.
oakey
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 558
Tilmeldt: tirs maj 12, 2009 13:20 pm
Geografisk sted: 5km nord for Roskilde

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf JesperSP » ons feb 17, 2016 11:57 am

oakey skrev:Igen, - hvis din V70/1999 ligner min 850/1997.....
Se billederne nedenfor.


Tak for diagram tegningerne. Problemet viste sig at være mere simpelt end først antaget. Ledningerne var simpelthen knækket:

Billede

En lodning og lidt krympeflex senere :

Billede

Og så virker alle knapperne igen. Det der var sværest var at få lukket det hele igen efterfølgende.
JesperSP
Moderat bruger
Moderat bruger
 
Indlæg: 31
Tilmeldt: man maj 25, 2015 15:03 pm

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf JePess » fre aug 05, 2016 10:21 am

På min v70 fra 97 har jeg et lignende problem.

Fartpilot vil slet ikke aktivere. Jeg ved at vaccum slangerne er næsten mørnet væk, så de skal ihvertfald skiftes, men lampen i instrument brættet lyser ikke når jeg sætter den til on.

Burde det ikke virke, selvom slangerne er færdige?

Isoleringen er revnet på 2 ledninger, men jeg synes det ser ud til at kobberet er intakt :-)
JePess
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: man jun 15, 2015 23:33 pm

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf JePess » fre aug 05, 2016 11:06 am

Nu stopper jeg lige mig selv :-)

Den ene af ledningerne der har et brud, er den grå-hvide, så jeg prøver da lige at strippe den og lodde den, så må jeg se om det virker :-D
JePess
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: man jun 15, 2015 23:33 pm

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf JePess » man aug 08, 2016 15:57 pm

JePess skrev:Den ene af ledningerne der har et brud, er den grå-hvide, så jeg prøver da lige at strippe den og lodde den, så må jeg se om det virker :-D


Det var ikke synderen, er der nogen der ved hvad synderen ellers kan være?
JePess
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: man jun 15, 2015 23:33 pm

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf jacko3 » tors aug 18, 2016 19:29 pm

Hej , det kan være din, koblings positions censor, der ikke virker , det var det der var galt med min
jacko3
Ny bruger
Ny bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: søn sep 13, 2015 20:01 pm

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf JePess » lør feb 18, 2017 13:49 pm

jacko3 skrev:Hej , det kan være din, koblings positions censor, der ikke virker , det var det der var galt med min


Min er med automat gear, så det kan jeg ikke forestille mig :-)
JePess
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: man jun 15, 2015 23:33 pm

Re: '99 V70: "+" knap på fartpilot virker ikke?!?

Indlægaf hans jørgen skov » lør feb 18, 2017 15:54 pm

Nu ved jeg ikke om det er det samme som på min 97er, jeg har ingen kontrollampe til fartpiloten, men det sker at kontakterne til bremse og kobling er kommet for langt op, de kan så trækkes ud igen, der er et klik system så de bare trækkes ned og så justerer sig efter pedalstillingen når de er sluppet, det plejer at være det der gør at min fartpilot strejker, man kan så få den til at virke ved at løfte pedalen lidt op med foden, men det er nemt nok at trække kontakterne lidt ned igen med fingrene.
tidligere
142 73, 242 76, 245 86, 1991 Volvo 240 2.3 stc
nuværende
1997 Volvo V70 AWD man gear 383000 km 240 HK
Renault Twingo 2015 (til konen)
hans jørgen skov
Superbruger
Superbruger
 
Indlæg: 176
Tilmeldt: man aug 09, 2010 17:56 pm
Geografisk sted: Skive


Tilbage til El-system og Instrumenter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 3 gæster