V60 2012 Klimaanlæg

El-systemet, instrumenter (herunder de mekaniske) - strøm og teknik.

Redaktører: Anders_H, Hr. SmåSur, Kristian

V60 2012 Klimaanlæg

Indlægaf NPSS » fre dec 30, 2016 14:30 pm

Hej,
Jeg har et problem med mit klimaanlæg i min Volvo V60 fra 2012. Jeg synes at det trækker. Jeg købte den for snart et år siden og synes fra starten at der var noget galt. Værkstedet skiftede termostat og konstaterede at når de satte testeren på var der ingen fejl, men når de ”spurgte” bilens computer hvor luft spjældene skulle stå og hvor de så faktuelt stod, var der ikke overensstemmelse. Efter fjorten dage på værkstedet, endte det med at klimaanlæggets computer blev skiftet og værkstedet sagde at fejlen var løst. Det var så i mellemtiden blevet varmt i vejret og umiddelbart virkede anlægget OK, men nu hvor det så er blevet koldere i vejret, synes jeg at det er galt igen. Jeg oplever det først når jeg har kørt ca. en halv times tid og bilen er godt varm (det er en Diesel D3). Jeg har forsøgt at køre anlægget i manuel og kan konstatere at hvis jeg KUN aktivere luft til krop, kommer der luft ud af dyserne til kroppen, men så snart jeg tænder for luft til fødderne, kommer der ikke mere luft ud ved kroppen. Tænder jeg for luft til vindue og kroppen samtidig, kommer der luft ud hvor der skal – Altså så snart jeg tænder for luft til fødder kommer der IKKE luft ud ved dyserne til kroppen. Jeg kan også konstatere at når jeg sætter anlægget i auto kommer der masser af varm luft ud ved fødder og vindue, men ikke ved kroppen – Kan det være rigtigt?
Er der mon nogen i dette forum der kan hjælpe med hvor jeg skal fejlsøge anlægget og om det er korrekt, at der ikke skal komme luft ud af dyserne til kroppen når der kommer luft ud ved fødderne.
På forhånd tak for hjælpen.
Mvh
NPSS
NPSS
Ny bruger
Ny bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: fre dec 30, 2016 13:58 pm

Re: V60 2012 Klimaanlæg

Indlægaf gunsmoke » fre dec 30, 2016 14:54 pm

Hej NPSS
Ser du er ny bruger - velkommen til. Du bør i din profil skrive hvor du er bosiddende.

Efter at en af motorerne til spjældene er skiftet skal klimaanlægget kalibreres, altså sikre at "klimacomputeren" har den korrekte indstilling af spjældenes placering. Dette sker med Volvos værktøj Vida.

Dette bør du i første omgang sikre dig er sket. Endelig kan du samtidig få udlæst om der er fejl på nogle af motorerne. Endelig kan der være en fejl i den sw som styrer klimaanlægget og det klares i givet fald med en opdatering fra Volvos side.

Selve det med at få kalibreret spjældene er ikke nogen stor operation og er du heldig er der en volvosnakker i nærområdet som sikkert hjælper.
gunsmoke
 

Re: V60 2012 Klimaanlæg

Indlægaf NPSS » lør dec 31, 2016 0:31 am

Hej Bo,

Tak for svaret og ja, jeg er ny bruger og glemte at skrive at jeg kommer fra Fyn.
Jeg går ud fra at værkstedet kalibrede klimacomputeren efter at de sat ny computer i, men jeg kan selvfølgelig ikke være sikker. Måske det er softwaren det er galt med for jeg har faktisk været til service for seks uger sider og her opdaterede de softwaren og måske at det er i den forbindelse at der er gået noget galt. Jeg kunne nu godt tænke mig at vide om det er korrekt at der ikke skal komme luft ud af dyserne til kroppen, når der er tændt for dysen til fødderne når anlægget står i manuel - er der nogen her der kan svare på det?
Er der en "volvosnakker" her på Fyn der har erfaring med at fejlsøge et klimaanlæg med Vida? - i givet fald hører jeg gerne fra dig.
Mvh
NPSS
NPSS
Ny bruger
Ny bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: fre dec 30, 2016 13:58 pm

Re: V60 2012 Klimaanlæg

Indlægaf Kingo » lør dec 31, 2016 10:43 am

Du skriver at der ikke kommer luft ud af "krops dysserne" når du har trykket på knappen til fødderne. Hvis du kun har trykket på knappen til fødderne kommer der vel kun luft ud ved fødderne. Hvis du har trykket på begge knapper (lys i begge) burde der komme luft ud begge steder. Værkstedet må vel i gang igen?
Du kan evt prøve en lignende model hos en forhandler for at se den agerer på samme måde?

I vida kan man indstille hvor meget luft der procentvis skal komme ud af de forskellige dyser når den står på auto. Min kører altid på auto og det fungerer perfekt.

Det skal siges at jeg ikke har erfaring med din model da jeg kører 2005'er.
V70 2,4 170 Baltic manuel 2005 - Vida og Dice
Kingo
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 1758
Tilmeldt: man mar 19, 2012 19:27 pm
Geografisk sted: Vangede

Re: V60 2012 Klimaanlæg

Indlægaf NPSS » lør dec 31, 2016 14:07 pm

Hej Kingo,
Jeg var nok ikke lige klar nok i mit forrige skriv. Der kommer ikke luft ud af "krops dyserne" når de er aktiveret samtidig med at der er aktiveret til fødderne. Hvis jeg slukker til fødderne kommer der luft ud ved "krops dyserne". Du skriver at man i Vida kan indstille den procentvise fordeling når den køre i auto - ved du hvad der er standard? Det er min plan at jeg skal en tur forbi værkstedet, men er nysgerrig på hvad de korrekte parametre er. Er der nogle her, der kender en hjemmeside hvor jeg kan finde standardværdierne for indstillingene til et klimaanlæg, eller et værksted på Fyn der er specialister i klimaanlæg?
Mvh
NPSS
NPSS
Ny bruger
Ny bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: fre dec 30, 2016 13:58 pm


Tilbage til El-system og Instrumenter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 7 gæster

cron